top of page

INFORMÁCIÓK A REGISZTRÁCIÓHOZ ÉS ESŐSZABÁLYZAT
 

Idén az eddigi évektől eltérően a budapesti Irodalom Éjszakája látogatása regisztrációhoz kötött!

A REGISZTRÁCIÓ 2023. JÚNIUS 6-ÁN LEZÁRULT, A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ HELYEK BETELTEK.


Kérjük, hogy gondosan olvassa el az alábbi információt, és a programra ennek ismeretében regisztráljon!

A regisztráció online felületen zajlik, melyhez meg kell adni a regisztráló nevét, e-mail-címét és a programon való részvétel napját.

Az űrlap kitöltése után a regisztrációs gomb megnyomását követően elküldi a szervezőknek adatait. 

Az Ön által az űrlapon kiválasztott dátum(ok) előtti napon a megadott e-mail címre fogja megkapni a belépéshez szükséges PDF-et, melyet őrizzen meg!
Ez tartalmazza a QR kódot, amit be kell mutatnia okostelefonja képernyőjén vagy kinyomtatva a beléptetést végző személynek az Állatkert kapujában. Amennyiben a fenti időpontban nem érkezik meg a QR-kódja, kérjük, jelezze a problémát az irodalomejszakaja@gmail.com e-mail-címen.


* A QR-kód az Állatkertbe való bejutást teszi lehetővé a rendezvény időtartama alatt nyitva tartó kapukon – Főkapu, Körhinta melletti kapu – 18:40-22:00 óra között, és nem jelent automatikus helyfoglalást a felolvasások helyszíneire, melyek – különös tekintettel a zárt, belső terekre – korlátozott befogadóképességűek.
* Az esti rendezvényre a nappali belépőjegyek, illetve a különböző állatkerti bérletek nem érvényesek.
* A rendezvény ideje alatt az Állatkert területén egyidejűleg legfeljebb 2000 fő tartózkodhat.
* A rendezvény ideje alatt a helyszíni beléptetés – Főkapu, Körhinta melletti kapu – 22:00 órakor zár.
* A programok a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően látogathatók, különös tekintettel a rendezvény napján aktuális járványügyi szabályokra.
* Az Állatkert bizonyos részei biztonsági és állatvédelmi okokból az esti rendezvényen lezárásra kerülnek.
* Az Állatkert területén őrizetlenül hagyott tárgyakért, illetve a vendégeink által maguknál tartott értéktárgyaikért nem vállalunk felelősséget.
* A programváltozás jogát fenntartjuk. A programok meghirdetése, közzététele során a legnagyobb körültekintéssel járunk el, de előfordulhatnak kisebb változások.
* A regisztráció során a látogató elfogadja a Fővárosi Állat- és Növénykert Látogatási szabályzatát, és a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 2:48. §-a alapján hozzájárulását adja ahhoz, hogy a rendezvényen fotó vagy videofelvétel készüljön róla, és azt a szervezők felhasználhassák.
 

ESŐSZABÁLYZAT

Az Állatkert célja, hogy futó zápor, eső, kétséges időjárási viszonyok között is – természetesen a látogatók biztonságának figyelembevételével – a rendezvényt megkezdje, illetve folytassa, a programok többségét megtartsa.

A rendezvény egyes eseményei szabadtéri események, ezért javasoljuk kedves látogatóinknak, hogy az időjárásnak megfelelően öltözködjenek. Ha szükséges hozzanak magukkal meleg és vízálló öltözetet.

A programot eső esetén is megtartjuk, szabadtéri helyszíneink mellé esőhelyszíneket is kijelöltünk. A programok esőhelyszínre való költözéséről és megtartásáról szóló információt az esemény napján 16:00 óráig közzétesszük az Állatkert hivatalos online felületein és az Irodalom Éjszakája Facebook-oldalán.

Kedvezőtlen és szélsőségesen veszélyes időjárás esetén (az OMSZ által kiadott vészhelyzeti riasztás esetén) a rendezvény elmaradásáról az Állatkert legkésőbb a rendezvény napján 16.00 óráig a http://www.zoobudapest.com honlapon, illetve az Állatkert hivatalos facebook https://www.facebook.com/allatkert oldalán ad ki közleményt. Amennyiben a közlemény kiadására nem kerül sor, az Állatkert a program megtartására készül.

Az Állatkert azonban fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben 16.00 óra után váratlanul alakul ki olyan kedvezőtlen időjárás, amely veszélyt jelenthet a látogatókra, a rendezvényt akár a helyszínen lemondja, illetve a megkezdett rendezvényt megszakítsa.

Amennyiben a program kezdete előtt, illetve a program kezdetekor bekövetkezett váratlan, rendkívüli, életre és vagyonbiztonságra veszélyt jelentő és előre nem látható időjárási jelenség következik be, ami a program megtartását nem teszi lehetővé, azt az Állatkert vis maior eseménynek tekinti.

bottom of page