Bartók Imre

Magyarország

Jerikó épül

Felolvassa:

Mácsai Pál

eromuvhaz_logo_rgb.png
W17_logo_color_final_land.jpg

Bartók Imre (1985) Budapesten született, kisebb megszakításokkal azóta is ott él. Filozófiát és esztétikát tanult, ösztöndíjas volt Bécsben, Berlinben és Wuppertalban. Monográfiát jegyzett Celanról és Rilkéről, számos kritikát írt kortárs irodalomról és képzőművészetről. A Jerikó épül a hatodik regénye.

 

Jerikó épül

(Jelenkor Kiadó, 2018)

A Jerikó épül autofikció, családtörténet, kultúrfilozófiai Baedeker, (kor)dokumentum, vallomásos líra, művészet- és irodalomelmélet, olvasónapló, memoár, nekrológ és negatív teológia, de talán elsősorban – regény, mégpedig olyan regény, amelynek formája e forma krízisének tudatában jön létre, rombolódik le, majd születik újjá ismét. Egy magánélet története, amely azonban csak tágabb kontextusban értelmezhető, amely kontextus ugyanakkor szintén egy privát szűrő közvetítésében jelenik meg – és így tovább a végtelenségig. Az út hozzávetőlegesen az élet keletkezésétől egyetlen marék hajcsomóig, Jerikótól Auschwitzig tart.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a EUNIC magyarországi klaszterének tagjaként minden évben részt vesz az Irodalom Éjszakája című rendezvény szervezésében. Budapest és Debrecen mellett kulturális intézeteinken keresztül a szófiai, prágai, New York-i és pozsonyi rendezvényekbe is bekapcsolódunk.

Helyszín

Wesselényi17

A Székesfővárosi Cipész Ipartestület Kopeczek György terve alapján 1905-ben felépítette a szecessziós jegyeket is felmutató eklektikus székházat. Dísztermének ablakai és a belső ajtók üvegbetétei igazi remekművek, Róth Miksának, a korabeli európai üvegművészet ismert mesterének a műhelyéből kerültek ki. A lakatos munkákat Migray József készítette el Erzsébetváros egyik legszebb középületében. 2012 óta az ERöMŰVHÁZ (Erzsébetvárosi Összevont Művelődési  Központ) otthona és székhelye.

70 fő / WC van / nem akadálymentes

Wesselényi17_3.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.