Sacha Batthyány

Svájc

És nekem mi közöm ehhez?

02.2.2_BUD_081209_CMYK_hoch_un.jpg

Ford.: Blaschtik Éva

Felolvassa:

Znamenák István

borganika.jpg

Sacha Batthyány (1973) szociológiát hallgatott Zürichben és Madridban. A Neue Zürcher Zeitung szerkesztője volt, majd 2010-től a Tages-Anzeiger magazinjánál dolgozott. A Svájci Újságíró-iskola docense volt. 2015 és 2017 között Washingtonból küldte a politikai és társadalmi életről szóló tudósításait a Tages-Anzeigernek és a Süddeutsche Zeitungnak. 2018 óta ismét a Neue Zürcher Zeitung munkatársa. 2016-ban megjelent könyvét a Svájci Könyvdíjra is jelölték.

 

És nekem mi közöm ehhez?

(Helikon Kiadó, 2016)

A magyar származású Sacha Batthyány nagynénje a II. világháború végének egyik legszörnyűbb náci bűntettébe keveredett bele. Hogy pontosan mi történt, mindmáig tisztázatlan. Batthyányt kutatása elvezeti a régi Magyarországra, a háború utáni Ausztriába, a mai Svájcba, a Gulag szibériai lágereibe, egy pipázó pszichoanalitikus díványára és egy auschwitzi túlélő Buenos Aires-i nappalijába. Útja során felfedez egy titkot, és hirtelen máshogy kezdi látni családját és saját magát is.

Mindenkinek vannak családi történetei, van családtörténete. Olykor a múltról jobb lenne nem is tudni. Batthyány mégis felderíti családja sötét titkát. De ez az őszinte könyv sokkal többről szól.

Hambuch Dóra, a Svájci Nagykövetség munkatársa

Helyszín

Borganika 

 

A Borganika Budapest egyik népszerű közösségi főzőtere, ahol egymást érik a változatos programok. Ez a helyszín nem csak a főzésről szól: megálmodói olyan helyet hívtak életre, amely túl az izgalmas kialakításon, a profi berendezésen és a kiváló szakértelmen, teret ad a nagy találkozásoknak és a különleges élményeknek. Működését a fenntarthatóság jegyében alakították ki, az alapanyagokat hazai őstermelőktől szerzik be, így biztosítják, hogy mindig a legfrissebb és legízletesebb alapanyagokkal dolgozhassanak. A Borganika bármilyen gasztronómiával kapcsolatos esemény befogadására alkalmas.

60 fő / WC van / akadálymentes

Borganica_1.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.