Clara Sánchez

Spanyolország

Lépj be az életembe

Ford.: Dornbach Mária

Felolvassa:

Kókai Tünde

received_1513929252098555.jpeg

Clara Sánchez (1955) Guadalajarában született, egyike a nemzetközileg leginkább elismert spanyol íróknak. A Complutense Egyetemen spanyol filológia szakon diplomázott, majd irodalomtanárként különböző iskolákban, illetve az Országos Távoktatási Egyetemen (UNED) adott órákat. Regényeivel elnyerte a legnevesebb spanyol irodalmi díjakat – Alfaguara, Nadal és Planeta díjak –, zömüket különböző nyelvekre lefordították, így például magyarra is.

 

Lépj be az életembe

(Park Kiadó, 2015)

Mi rejtőzik a csend, a sírás, egy pillantás mögött? Az ösztön az, ami Verónicát arra az elhatározásra készteti, hogy felkutassa saját családtörténetét és kiderítse, mi áll a háttérben. A kezdő lépést egy fénykép felfedezése adja, amelynek hátoldalán egy név áll: Laura.

A regény egyes szám első személyben íródott két elbeszélővel – Clara Sánchez fejezetről fejezetre ismerteti meg az olvasóval a második főszereplőt és a család történetében lappangó titkot.

A titoknál sokkal nyugtalanítóbb tud lenni, ha az ember csupán sejti létezését. Clara Sánchez regénye így válik letehetetlenné, az írónő mesteri elbeszélésmódjának köszönhetően. Várunk, hogy megoszthassuk veled irodalmunk legjavát.

Javier Valdivielso Odriozola, a Cervantes Intézet igazgatója

Helyszín:

Black Moon Tattoo

A tetoválás már régóta nem csupán a metálrajongók vagy a motorosok ismertetőjegye. Bárki, aki betér a Black Moon Tattoo stúdióba, óhatatlanul megszabadul a műfajhoz kapcsolódó esetleges idegenkedésétől vagy félelmeitől, hiszen egy női ízléssel és merész eleganciával berendezett, barátságos hangulatú szalonban találja magát. Az 1993 óta működő stúdió 2014-ben költözött a belváros szívébe, ahová életkortól függetlenül várják a hagyományos mintákat vagy egyedi ábrákat tetováltatni vágyókat.

25 fő / WC nincs / nem akadálymentes

Black Moon_2.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.