Ana Maria Sandu

Románia

Ölj meg!

Ford.: Koszta Gabriella

Felolvassa:

Stork Natasa

sigla icr.png
bb_logo_kasten_grau_300dpi.png

Ana Maria Sandu (1974) a szépirodalom mellett újságírással is foglalkozik, több neves irodalmi folyóirat szerzője és szerkesztője. 2003-ban jelent meg Egy Chelbasan emlékiratai című terjedelmes epikus költeménye. Az Ölj meg! című második regényét, mely magyarul is megjelent, további három regény követte. Tíz éve Svetlana Cârstean költőtársával létrehozta az „Olvasás-inkubátor” oktatási-irodalmi projektet, amely az olvasást népszerűsíti fiatalok körében.

 

Ölj meg!

(Vince Kiadó, 2018)

Az Ölj meg! két nő kapcsolatáról szóló izgalmas és bensőséges hangvételű regény. A hatvanas éveiben lévő idősebb nő maga mellé veszi Ramonát, a kiszolgáltatott diáklányt, majd annak fiatalságát kihasználva újraéli élete szerelmi történeteit. A kezdeti békés együttélés gyorsan fullasztó érzelmi zsarolásba vált át, amiben a lányt fokozatosan megfosztják személyiségétől.

Ana Maria Sandu a fikció és a vélt realitás olyan egyedi és bonyolult hálózatát teremti meg, hogy elbizonytalanítson saját mindennapjaink valóságában is. Egyszerre elborzaszt és fogódzót nyújt...

Simona Tănăsescu, a Román Kulturális Intézet igazgatója

Helyszín

Billerbeck Álomstúdió

 

Az Álomstúdió egy meghitt hálószoba hangulatú állomása az Irodalom Éjszakájának. Aki járt már téli estén a Dob utca és az Akácfa utca sarkán, az tudja csak, milyen kellemes, már-már csábító betekintést nyújtanak a kirakatok a márka kiváló és gyönyörű termékeivel berendezett üdítő színű, meleg hangulatú enteriőrökbe. A Magyarországon immár 30 éves múlttal rendelkező Billerbeck bemutató boltja nem csupán paplanokat, párnákat, és egyéb termékeket kínál, hanem egy komplett alvásrendszert, magát a tökéletes alváskultúrát.

20 fő / WC van / nem akadálymentes

Billerbeck_2.jpg
FB.png
Insta.png
Youtube.png

© Irodalom éjszakája 2020 Minden jog fenntartva. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.